Thomas‎ > ‎Programmering‎ > ‎

Ventelisten

indsendt 13. dec. 2008 04.59 af Thomas Tarnow

01.09.2008


Ventelisten er et simpelt script til at generere et ikon svarende til placeringen på f.eks. Danadopt eller AC Børnehjælps ventelister. Ikonet kan embeddes i en personlig hjemme side så familie og venner altid kan se placeringen direkte uden at skulle forbi Danadopt eller AC Børnejlælps hjemmesider.

Scriptet virker ved at læse den pågældende venteliste, finde placeringen via adoptanternes nummer og til sidst resultere et nydeligt billede med placreingen tegnet på en valgfri baggrund.

For at lave et ikon skal scriptet kende ventelistens URL, dit nr. på ventelisten, det ønskede baggrundsbillede, størrelse i procent samt et magisk tal offset som bestemmer hvor scriptet skal lede efter placeringen i forhold til nummeret.


Alle parametrene indkodes i URL-en og indsættes direkte i din hjemmeside via img tagget. Her er et par tilfeldige eksempler:

http://www.dalen.dk/ventelisten/icon.php?&offset=-228&nr=16867&url=http://www.a-c.dk/adoption/Landene/nyheder-landene/Colombia/00-ventelisten-priv.asp&bg=http://www.gendercide.org/images/pics/colombia2.jpg&percent=0.9

http://www.dalen.dk/ventelisten/icon.php?nr=10430&offset=-67&url=http://www.danadopt.dk/Landenyt/Korea/Venteliste.aspx&bg=http://www.san-shin.org/images/Sam-Taegeuk.jpg&percent=0.5

Læg mærke til at icon.php er selve scriptet mens index.html er en testside som viser resultatet og gør det nemt at eksperimentere.

Det magiske offset findes bedst ved at kigge på HTML-koden for den pågældende venteliste og så tælle antallet af karakterer fra starten af placering til nummeret. Da scriptet er meget primitivt er der ingen garanti for at det altid vil resultere det korrekte tal. Prøv derfor med forskellige numre for at sikre at offset er sat fornuftigt.

Comments