Thomas‎ > ‎Programmering‎ > ‎

Facebook deaktiveret

indsendt 14. dec. 2008 01.50 af Thomas Tarnow   [ opdateret 14. dec. 2008 02.30 ]
Efter en kort stund på Facebook er vores profiler nu deaktiverede. Alene det at man tilsyneladende ikke kan slette sin profil er en smule suspekt, men det er nu ikke paranoia som drev os til at afbryde vores Facebook-univers.

Facebook er hurtig til at bringe folk sammen som på en eller anden måde kender hinanden. Til gengæld er Facebook et lukket samfund som kræver at du melder dig ind klubben inden du kan kigge med. Denne tankegang om tvungen medlemsskab har kun et formål: at lokke flere brugere på Facebook.

Da web'ens enorme success til dels skyldes dets universielle åbenhed virker det forkert at støtte teknologier som trækker den modsatte vej. Der er ingen grund til at vælge en lukket blog på Facebook med mindre man er aktionær eller lignende. Tænk hvis Microsoft eller TDC sad på al netværkstrafikken - så er det vel ikke svært at forstille sig, at web'en blev lidt mindre demokratisk.

Hvis alle hopper på Facebook-bølgen, så bliver det ris til egen røv.
Brug i stedet web'en som det hypermedie den er - lav links til din vens blog, din skoles hjemmeside eller videoen med dit ynglingsband. Mangfoldighed på web'en er frihed til at vælge.
Comments