Sydkorea‎ > ‎

Sydkorea 2011

Hjemturen

indsendt 12. apr. 2019 09.44 af Maria Tarnow   [ opdateret 12. apr. 2019 10.24 ]

26.06.2011

Vi havde en god tur hjem fra Seoul, hvor alt gik rigtig nemt. Det var nogle dejlig og for det meste rolige børn i flyvmaskinen. Mens de sov, fik vi set et par film, så det var super. Da vi ankom til Billund lufthavn, blev vi mødt af familie og venner. Tusind tak til jer alle for den dejlige velkomst vi alle fik. 

En særlig tak til mormor og Per for alt deres hjælp, champagne og kransekage i lufthavnen og det flotte hus som mødte os med blomster og gaver, da vi kom hjem. Det vil vi ALDRIG glemme!. Også tak til oldemor og oldefar som passede vores blomster.

Vi har nu været hjemme i tre dage og det går rigtig godt! Sophia begynder at kende huset og løber rund og glæder sig over alt det nye legetøj. Det er stadig lidt overvældende for hende, men det hjælper meget, at Daniel også er der. De er begyndt at hygge sig samme og Daniel er så sød til at lege med hende. Det er så dejligt at se - sådan en super storebror!

Vi har været på et par små turer  i klapvognen og det er gået fint. Sophia elsker at komme ud og se sig omkring. 

Vi er så glade for endelig at være alle 4 hjemme - det er en fantastisk fremtid i går i møde.

Billeder fra lufthavnen her
Billeder fra de første dage her

Seoul Zoo og Rose Garden

indsendt 12. apr. 2019 09.42 af Maria Tarnow

21.06.2011

Det går fortsat rigtig godt med Sophia. Hun nyder at komme ud og se sig omkring, når vi er sammen med hende. Hun reagerer, når vi kalder på hende som Sophia. Hun smiler til de mennesker hun møder, men vil ikke op til andre end os. Vi ved, at der er lang vej endnu, men det er bestemt en rigtig god begyndelse. 

Hvis Daniel gør eller siger noget som hun ikke er tilfreds med, løfter hun sin pegefinger og så kommer "arrigus kommanderius" frem :-)

Grundet de fine fremskridt og 40 graders varme, besluttede vi at bruge dagen i Seoul Zoo, for at komme lidt væk fra byen. Det var en fantastisk oplevelse!. Vi nød den flotte park, dyrene, legepladserne og ikke mindst begejstringen i Daniel og Sophias øjne under delfin showet. Der var urolig smukt i parken - skovklædte bjerge i baggrunden og en lille flod som løb gennem området. Vi kan varmt anbefale Seoul Zoo.  

Som en del af Seoul Zoo, besøgte vi Rose Garden, hvor der var rosefestival. Det kan slet ikke beskrives, hvor smukt roserne var og hvor fantastisk de duftede. Mens vi gik rundt og nød udsigten, spillede forskellige kunstnere på scenen - musik passende til lejligheden. Det var uden tvivl den perfekte afslutning på en dejlig dag. 
  
Se flere billeder her

Daniel og Sophia

indsendt 12. apr. 2019 09.41 af Maria Tarnow

20.06.2011

Hvor er det bare nogle smukke og dejlige børn vi har fået :-)

Tidligere i dag gik Daniel ind på sit værelse og Sophia fulgte lige efter storebror. Vi var spændte på, hvad der ville ske, men da vi kom derind sad begge børn i kufferten og var klar til at rejse til Danmark. 

Senere var vi i hotellets park, hvor der var et springvand som de to vandhunde straks ville prøve. De hyggede sig rigtig sammen. 

Søndag i Haneul Park

indsendt 12. apr. 2019 09.40 af Maria Tarnow

19.06.2011
 
I dag var vi været en tur i Haneul Park som ligger ca. 15 minutters gang fra vores Hotel. Det er en stor park med flere store legepladser, fodboldbane m.v. Der går normalt en å igennem området, men der er p.t. ingen vand pga. varmen. Vi har omkring 30-35 graders varme.
 
Det er dejligt at komme lidt uden for hotellet, selv om vi har en stor lejlighed. Vi har taget det meget stille og rolig siden fredag, hvor vi fik Sophia med hjem. Vi synes, at det begynder at gå rigtig godt.
 
Sophia er en glad og tillidsfuld lille pige. Hun smiler meget og elsker at danse, når vi spiller musik - også hård rock :-)
 
Hun er glad for at sidde i en stroller og følge med - hun vil ikke sidde i bæreselen. Hun er meget aktiv og løber rundt og kravler op og ned af alt ting. Sophia er dygtig, hun har lært mange tegn og pejer på det, hun gerne vil have, så vi kan fint kommunikere med hende.
 
Hun klapper og smiler, når vi "Sarang Heyo" som betyder "jeg elsker dig".  
 
Sophia og Daniel er lidt jaloux på hinanden og i fuld gang med at afmærke deres territorium. De skal nok blive rigtig glade for hinanden...
 
Se flere billeder her
 

Første møde med Sophia Eun-a

indsendt 12. apr. 2019 09.39 af Maria Tarnow

17.06.2011

Vi har fået den dejligste pige i hele verden i vores arme for 2 timer siden. 
Alt går under omstændigheder godt :-)

Se flere billeder her

Dagen før vi henter Sophia

indsendt 12. apr. 2019 09.38 af Maria Tarnow

b
16.06.2011

I dag er dagen før vi kan hente Sophia. Vi er spændte og glæder os meget.

I formiddags tog mor og Daniel i svømmehallen og hyggede sig, mens far tog toget ud til Kukkiwon for at købe en Taekwondo-dragt.

I eftermiddags gik turen til Home Plus i World Cup Stadium, hvor vi købte mad til de næste par dage. Der blev også købt legetøj samt nogle meget fine madkasser til børnene.

Se billederne her.

Namsan Tower og meget mere

indsendt 12. apr. 2019 09.37 af Maria Tarnow

15.06.2011

Efter et dejligt gensyn med Daniels plejefamilie i går, sluttede vi dagen af med at besøge 63 Building, hvor vi nødt den fantastiske udsigt over Seoul. Da vi kom der op, var der en flot kunstudstilling. Det var uden tvivl også den højest placerede på 60. etage.

I dag tog vi svævebanen op til Namsan Tower, hvor vi brugte nogle timer i det dejlige vejr. Siden vi var her i 2007, var der bygget en elevator, som kørte op til svævebanen, så der var ikke ret langt at gå.

En tradition på Namsan Tower, er at lave et lille kærlighedsskildt som hænges på en af væggene med en hængelås. Vi havde også et skildt med, som nu kan ses på et af træerne ved siden af tårnet. Vi glæder os allerede til at se, om vi kan finde det igen næste gang, vi kommer med børnene til Seoul.

Efter en tur oppe i tårnet, tog vi busen ned til Namsangol Hanok Village, som består af nogle smukke traditionelle koreanske huse. Det som primært trak var dog en annonceret Taekwondo-opvisning med et team fra Kukkiwon. Det var imponerende, at se de dygtige Taekwondo-udøvere sparke brædder over i to mands højde. 

Inden vi tog hjem spiste vi mørt oksekød over grill, Korean style, på et sted som var anbefalet i en af vores turist bøger. Korean Style betyder, at man har en lille grill med rigtige grillkul direkte i det bord man spiser ved. Middagen bestod udelukkende af kød og Kimchi nudler - det smagte rigtig godt, men vi savnede dog nogle ris :-)
 
Se flere billeder her

Møde med Daniels plejefamilie

indsendt 12. apr. 2019 09.36 af Maria Tarnow

14.06.2011

Vi har haft en spændende dag, hvor vi har mødt Daniels plejefamilie på kontoret hos Holt. Det var rørende at møde den kvinde som har passet Daniel så fantastisk og været med til at præge ham fra han var spæd. 

Det har betydet meget for os, at vi endnu engang har fået mulighed for at fortælle Daniels plejemor, hvor taknemmelige vi er, for alt det hun har gjort. 

Daniel var noget nervøs og skulle lige finde ud af, hvordan hele situationen hang sammen. Selv om vi havde snakket om det tidligere, var det svært for ham at forstå. Han vidste slet ikke, hvad han skulle gøre af sig selv :-)  

Da vi lige var kommet på plads, uddelte Daniel gaverne som vi havde med til plejemor og plejedatter. De blev meget glad for gaverne - specielt den gave som Daniel havde lavet - to perleplader, en halskæde og et armbånd. 

Vi fik også flotte gaver af familien. Daniel fik bl.a. en flot hanbok, og vi fik et sæt med hudplejeprodukter. Det var utrolig sødt af dem!

Daniels plejemor kom også med et stykke af hans navlestreng. Hun havde glemt at tage den med, da vi fik Daniel overdraget. Hun fortalte, at det havde været meget hårdt for hende, at skulle sige farvel til Daniel eller Min-Wu som hun kaldte ham. Hun havde ikke havde sovet hele den første nat. Det rørte os meget dybt - hun har virkelig elsket ham. 

Hun var meget taknemmelig for, alt det vi havde gjort og synes, at Daniel var en dejlig og smuk dreng. Hun fortalte også, at hun nu var stoppet med at arbejde hos Holt for at passe sit barnebarn som også var med til mødet. 

Inden vi sagde farvel, spurgte Daniel plejemor, hvornår vi kom til Korea igen og, at hun meget gerne ville møde Min-Wu igen. 
Daniels plejefamilie vil altid være i vores hjerter :-)

Se flere billeder her

Lotteworld

indsendt 12. apr. 2019 09.35 af Maria Tarnow

13.06.2011

I dag gik turen til Lotte World, hvor der både er en udendørs park og en indendørs park i tre etager. Foruden karruseller var der i bunden af Lotte World skjøtebane, bowling, biograf m.v., så det var svært at nå det hele.

Vi startede dagen uden for, da vi havde hørt, at det ville komme regn, men solen blev ved med at skinne og det blev meget varmt. 

Daniel havde glædet sig meget og var i hopla hele dagen. Han prøvede også flere ting, som han tidligere ikke havde haft modet til. Rigtig godt gået Daniel.

Senere på eftermiddagen så vi Korean Folk Village, en miniature model af, hvordan forskellige områder af Korea har set ud tidligere. Daniel kunne dog ikke helt holde koncentrationen.

Daniel faldt i søvn med sin nye Pororo ballon i hånden med det samme vi kørte hjem efter en lang og dejlig dag :-)

Se flere billeder her

Seoul på egen hånd

indsendt 12. apr. 2019 09.33 af Maria Tarnow

12.06.2011
 
I dag besøgte Namdaemun markedet, de mange butikker og stormagasiner i Myeong-dong og endte aftenen i Ssamziegil centeret i Insa Dong. Vi købte forskellig street-food bl.a. oh-deng, som er en slags fiskefrikadelle på en pind. 

Daniel fik en bluse med Pororo og den skulle selvfølgelig på med det samme. Han smilede som en sol resten af dagen. 

Selv om vi hygger os og nyder tiden alene med Daniel, er det svært at vente på, at det bliver fredag, hvor vi endelig kan få Sophia i vores arme :-)
 
Se flere billeder her

1-10 of 12