Østrig

Sommerferie i Østrig

indsendt 12. apr. 2019 05.08 af Maria Tarnow   [ opdateret 12. apr. 2019 06.26 ]

28.07.2015

Vi har haft en fantastisk sommerferie i Østrig. Vejret har været helt perfekt med en masse sol. Vi har oplevet så mange smukke steder som vi aldrig vil glemme. Der har været aktiviteter hver dag og vi er dybt imponeret over vores dejlige børn som har klaret det med bravour :-)

Vi har opdateret små historier fra de enkelte dage under både Daniel og Sophia, men har samtidig valgt at lave denne opdatering, hvis man gerne vil have et hurtigst overblik:

Playmobil Funpark - se billeder her

Sound of music - se billeder her

Krimmler vandfaldet - se billeder her 

Grossglockner og Zell am see - se billeder her 

Eisriesenwelt - se billeder her

Dachstein Gletscherwelt - se billeder her


Rittisberg - se billeder her

Hallstatt - se billeder her

Planai - se billeder her

Mountain go-cart i Hochwurzen - se billeder her
Planai - Panorama hike

indsendt 11. apr. 2019 12.33 af Maria Tarnow   [ opdateret 12. apr. 2019 05.30 ]

24.07.2015

På et af de andre bjerge Planai i nærheden af vores hotel var vi på en panorama hike. Igen var vejret fantastisk og udsigten helt ubeskrivelig. 

På turen så Daniel og jeg en lille bjergsø som vi gik ned til, mens far og Sophia så paragliding show. Nede ved søen kunne vi sidde med føderne i vand og slappe af. Vandet var så klar, at man kunne se de små fisk og haletudser. Daniel prøvede, at sidde med en haletudse i hånden.

Der var mange aktiviter på bjerget og det var svært at nå dem alle. 

Se flere billeder her

Rittisberg

indsendt 11. apr. 2019 12.32 af Maria Tarnow   [ opdateret 12. apr. 2019 05.29 ]

22.07.2015

Østrig er et fantastisk smukt land - det kan ikke beskrives, men skal opleves. 

Rittisberg er et mindre berg område, hvor der var en masse sjove aktiviteter. Vi startede med at gå 4 km ned af bjerget på en såkaldt "Eventyr rute". Det var en rigtig fin børnetur, hvor vi undervejs så kulisser til forskellige eventyr. Daniel og Sophia morede sig meget med, at se hvem der først fik øje på det næste evnetyr. 

Da vi kom ned at bjerget prøvede Daniel at køre på en motorcross cykel. Han startede roligt ud, men efter lidt tid gav han cyklen gas og bagefter var han ikke til at skyde igennem. Sophia prøvede en junior rapelle bane som hun var helt vild med. 

Det var fantastisk at se børnene lave aktiviterne - det var en lykkestund for både Thomas og jeg :-)

Se flere billeder her

Eisriesenwelt

indsendt 11. apr. 2019 12.30 af Maria Tarnow   [ opdateret 12. apr. 2019 05.28 ]

20.07.2015

Et af Daniels største ønsker til sommerferien i Østrig var,  at vi skulle besøge Eisriesenwelt - verdens største isgrotte. Det var en fantastisk tur, hvor vi starede med at gå 40 minutter op samt køre med en meget stejt lift til isgrottens åbning. Solen skinnede fra en skyfri himmel og det var meget varmt. 

Det var lidt underligt, at stå i 30 graders varme og påfører sig fleecer, huer og handsker, men det var godt givet ud for der var minus grader i isgrotten. Da vi alle var klar, fik Thomas udleveret en lanterne som skulle lyse på vores vej. Grundet varmeforkellene i grotten og udenfor, blev vi nærmest blæst ind i grotten. Vi måtte virkelig holde ekstra godt fat i børnene - en helt speciel, men sjov oplevelse. 

Turen i isgrotten var smuk, men også lidt hård for Sophia. Vi gik i alt 1400 trin op og ned af trapper, så man skal have gode benmuskler :-)  

Se flere billeder her


Tur til Grossglockner

indsendt 11. apr. 2019 12.27 af Maria Tarnow   [ opdateret 12. apr. 2019 05.27 ]

19.07.2015

Fantastisk tur til Østrigs højeste bjerg - Grossglockner. Udsigten var ubeskrivelig og vejret både koldt og varmt. Daniel og Sophia morede sig meget over, at de det ene øjeblik kunne sidde i fleecetrøjer og kaste med sne og de næste øjeblik fodre bjerg køer i shorts og t-shirts. 

Grossglockner kommer man til af en stejl snoet bjergvej, hvilket Thomas og Hyundaien klarede til bravour.  

Se flere billeder her 

Sound of music - på egen hånd

indsendt 11. apr. 2019 12.26 af Maria Tarnow   [ opdateret 12. apr. 2019 05.26 ]

17.07.2015

Første dag i Østrig brugte vi på at se nogle af de locations, hvor Sound of music er optaget. Vi besøgte bl.a. Hellbrunn Palace, hvor pavilionen fra filmen (en kopi) står. 

På stolsområdet var der også en rundvisning, hvor vi endte med at blive rigtige våde. Der blev nemlig sprøjtet med vand fra alle mulige mærkelige steder. Det er så sjovt og uventet. 

Bagefter tog vi til Salzburg og så den smukke Mirabell Garden, hvor scenerne til "Do-re-mi" er optaget. Parken var så smuk og vejret var fantastisk. Børnene elskede at løberund i de smukke omgivelser. Vi så også huset udefra, hvor den rigtige Von Trapp familie havde boet. 

Som sidste stop på turen så vi Leopoldkron Palace, hvor have scenerne er optaget. Man kan sagtens selv køre rundt og se locations fra filmen, da de de fleste steder er offentlige. 

Se flere billeder her

1-6 of 6