Daniel‎ > ‎Daniel 2014‎ > ‎

En brækket albue

indsendt 18. nov. 2014 15.00 af Maria Tarnow   [ opdateret 18. nov. 2014 15.09 ]
18.11.2014

"Drenge-Spring-Weekend" fra 31 oktober til 1 november endte desværre rigtig galt for Daniel. To timer før vi skulle hente Daniel i Rønbækhallen, blev vi ringet op, at han var faldet på sin albue efter et spring på trampolinen. 
Vi kørte straks på Århus Skadestuen, hvor det viste sig, at albuen var brækket. Vi blev indlagt på Børnekirurgisk afdelingen efter han havde fået gips på hele armen. Vi havde en forventning om, at skulle hjem igen samme dag, men tingene tog efterfølgende en voldsom drejning. 

Lægerne var i tvivl om de skulle operere hans albue eller ej, så det ventede vi det meste af lørdagen på. I mens hævede Daniels arm mere og mere op, og han begyndte, at blive følelsesløs i sin lille finger og ring finger. Lægerne pillede gipsen af, da de først troede, at den strammede for meget på hans arm, men det hjalp ikke. Hævelsen fortsatte lørdag nat. 

Søndag eftermiddag operede de første gang i Daniels albue som det lykkedes dem, at få sat på plads. Desværre fortsatte hævelsen og hans lille arm blev hård som sten. Da fingerne begyndte at blive blå ved 22 tiden, valgte lægerne at operere ham igen. Det viste sig, at der var kommet en blodamsamling ved håndleddet som lukkede af for blodtilførslen til hånden. De var derfor nødt til at skærre hele hans underarm op, så der igen kunne komme blod til fingerne. Daniel havde så ondt, da vi måtte komme op på opvågningsafdelingen søndag nat. 

Imens vi var hos Daniel, tog vores søde venner Louise og Mikkel sig af Sophia. Det var vi meget taknemmelige for. 

Det næste døgn skulle han ligge med armen i en sele, mens såret var åbent. Han var så sej og gjorte det hele uden at klage - også selv om han gentagende gange kastede op af alt det smertestillende medicin han fik. Personalet på afdelingen havde aldrig oplevet en så tapper dreng før. Han er verdens sejeste Daniel! Om mandagen fik Daniel besøg af mormor og Per og farmor og farfar, hvilket han selvfølgelig var glad for. Det var rart, at tænke på lidt andet for en stund.  

Tirsdag morgen blev Daniel operedet for tredje gang, hvor hans underarm blev syet sammen igen. I løbet af formidaggen begyndte han, at få følelsen tilbage i fingerne og de fik en naturlig farven. Hævelsen havde gudskelov fortaget sig, så vi kunne alle ånde lettet op. Karina og Victor kiggede forbi om eftermiddagen. Tirsdag aften kunne vi endelig komme hjem igen. Daniel fik smertestillende medicin og besked på at holde armen helt i ro resten af ugen. 

Om mandagen havde Daniel det bedre og kunne komme i skole igen. Siden da er det gået stille og roligt fremad. Vi skal til kontrol igen den 4 december, hvor vi håber, at gipsen kan komme af. Herefter er der genoptræning af albuen og så må vi se, om/hvornår han må lave taekwondo og springgymnastik igen. 

Imens vi var indlagt, har Daniels klasse lavet flotte tegninger og søde breve. Gymnastikforeningen var forbi med kort og slik og chokolade. Venner og naboer har været forbi med gaver og tilbudt deres hjælp. Tusind tak til jer alle.


Comments