Daniel‎ > ‎

Daniel 2008

Glædelig jul

indsendt 28. dec. 2008 02.49 af Maria Tarnow   [ opdateret 28. dec. 2008 10.00 ]

28.12.2008

Vi vil alle tre gerne ønske vores familie og venner en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Efter et par uger med sygdom, nåede vi at komme ovenpå til juleaften, som blev tilbragt på Fyn sammen med Mormor og Per. Daniel elskede at synge og danse om juletræ - og holdt da også gryde skeen i hånden, da vi sang "På loftet sidder nissen..."

Da vi nåede til gaverne var han helt i hopla. Han stod for at skulle dele dem alle ud, med hjælp fra far, og kunne næsten ikke holde sig vågen til at åbne de sidste gaver. Der var simpelthen så mange gaver. Han var helt udmattet - det lille pus. Han fik meget Lego Duplo brandstation og togbane, hvilket var et stort hit samt sengetæppe, tøj og et flot maleri med Pororo.

Far og mor fik to meget flotte julegaver af Daniel - en kalender som var dekoreret med tegninger og billeder fra dagplejen og et rigtig flot glas fad som Daniel selv havde malet på. Vi blev rigtig glade og begge gaver har fået en helt speciel plads i stuen.

Når vi tænker tilbage på 2008 har det været et fantastisk år, hvor der er sket rigtig meget. Vi troede, at vi skulle blive i Danmark og hygget os med vores elskede Daniel - den dejligste dreng i verden. Men pludselig kaldte USA Californien, hvor vi var afsted i tre måneder. Det var en luksus tur - helt ubeskriveligt. Alle de oplevelser kan vi leve længe på. Vi savner det gode vejr, her i den kolde tid og bestemt også Mustangen, hvis du spørger farmand.

Det bliver spændende at se, hvad 2009 byder på - måske skal vi afsted igen. Man ved jo aldrig....


Kærligst fra Familien Tarnow
 


Sygdom i hele familien

indsendt 20. dec. 2008 00.57 af Maria Tarnow   [ opdateret 20. dec. 2008 01.41 ]

20.12.2008

Så har hele familien været nede og vende med flaget, og forøger nu at blive klar til julen hos Mormor og Per.

Det startede torsdag i sidste uge, hvor Daniel havde høj feber og hostede, da Thomas hentede ham. Det fortsatte fredag og lørdag var vi ved vagtlæge, da Daniel trak vejret besværret og hjertet slog hurtigere end normalt. Lægen bad os afvente situationen, da det var normalt, når små børn var syge. Søndag eftermiddag fik han så øjenbetændelse oveni. Vi har aldrig oplevet Daniel være så gal, som da hans øjne skulle dryppes...

Jeg blev hjemme med Daniel mandag og tirsdag, og tirsdag formiddag fik jeg selv feber og begyndte at hoste. Vi snakkede med læge, der mente, at det var en virus med sekundær lungebetændelse. Det blev så galt, at jeg måtte ringe efter Daniels oldefar og oldemor. Jeg var på ingen måder i stand til at passe Daniel og det er meget svært at skulle erkende. Så mens jeg fik sovet lidt, legede de to søde mennesker med Daniel. Til sidst faldt Daniel i søvn i oldefars arme - til stor glæde for dem begge to.

Torsdag blev Thomas dårlig, og fredag kom han hjem fra arbejde med feber og kastede op. Jeg havde feber hele natten, men det har aftaget lidt her til formiddag, så vi håber på det bedste. Gudskelov er Daniel ved at være på banen igen. 


Motorbølle på Egevænget

indsendt 13. dec. 2008 05.31 af Maria Tarnow

07.12.2008

Vi har fået en motorbølle på Egevænget - nemlig Daniel. Han elsker simpelthen at race rundt i stuen på sin scooter - jo mere fart jo bedre.

Daniel stor trives og det er fantastisk at opleve, hvor meget der sker hver dag. Han er blevet så dygtig og der er rigtig kommet gang i snakketøjet.

Daniel er jo vild med Pororo, og der er en sang, hvor Pororo og hans venner vasker hænder - podedy podedy podedy - og Daniel elsker den sang. Så hver gang hans finger bliver snavset, så skal de ud og vaskes og så synger han podedy podedy podedy...

Vores dagplejemor har haft ferie i fem dage. Jeg har derfor været hjemme med Daniel og det var været skønt. Det var næsten ikke til at bære, at skulle aflevere ham igen.

Vi har slappet af og hygget os med bagning af pebernødder som Daniel kunne trille og bagefter trykke helt flade. Vi har sunget, leget og købt julegaver. Der er også blevet pyntet op til jul og nu er der små nisser alle steder.


Daniel og Frida

indsendt 13. dec. 2008 05.29 af Maria Tarnow

30.11.2008

Onsdag, den 26 november 08, blev Daniel for første gang, siden han startede i dagpleje, passet ude et par timer. Det var hos hans gode veninde Frida som han også går i dagpleje med.

Selv om han var lidt betuttet, da jeg afleverede ham, så var humøret højt, da Thomas senere hentede ham.

Daniel og Frida havde sådan hygget sig og leget rigtig godt sammen. De er blevet så glade for hinanden, at de er begyndt at kysse hinanden, når de siger farvel. Det er simpelthen så sødt.

I begyndelsen var Daniel lidt utryg ved situation - sådan at blive jagtet af en sød pige. Så da Frida nærmede sig med kysse mund, hoppede Daniel op på en scooter og forsøgte, at komme væk. Frida var dog hurtigere og fangede ham henne ved sofaen. Han så nu heller ikke helt utilfreds ud, da han fik både kys og knus...


Gnisten

indsendt 13. dec. 2008 05.25 af Maria Tarnow

14.11.2008

I torsdags var vi på besøg i Gnisten i Hinnerup. Det er her Daniel leger hver torsdag formiddag sammen med andre børn fra de omkringliggende dagplejere.

Vi mødtes kl. 9, hvor vi havde mulighed for at hilse på de andre og hygge med at synge sange, lege og drikke kaffe/the og hjemmebagte boller.

Thomas spillede guitar og sang for dem alle sammen. Det gik rigtig godt. Han er efter Daniels mening den sejeste og mest cool far, man kan få. Daniel var super stolt - specielt også da han fik lov til selv at sidde med guitaren bagefter.

Det var tydeligt at Daniel kendte sangene og de fagter som skulle laves til. Han grinede og havde det rigtig sjovt.

Vi havde en dejlig formiddag i Gnisten. Det var nogle dejlige lokaler med rigtig god plads og store vinduer, puderum med store spejle og masser af legesager.


Helt på hovedet

indsendt 13. dec. 2008 05.23 af Maria Tarnow   [ opdateret 14. apr. 2017 15.16 af Maria Tarnow ]

04.11.2008

Det har været helt på hovedet herhjemme, da vi i den sidste tid har været uden Internet. Problemet er nu løst og igen vil der være små historier fra guldklumpen...

Vi har i forrige weekend været i Baboonland i Herning med Koreatroldene - andre familier som også har børn fra Sydkorea.

Det var en fantastisk lørdag og Daniel var i hopla hele dagen. Hele vejen derned sad og råbte Babooooon til stor fornøjelse for os.

Det var skønt at snakke med de andre forældre og udveksle erfaringer. Hvor var det alle nogle dejlige børn.

Der var rigtig mange ting at prøve i Baboonland, herunder store legeområder med rutschebaner, hoppepudder, boldeland m.v. Der var også små biler man kunne kører rundt i.

Daniel skulle selvfølgelig prøve det hele, men brugte ekstra lang tid de steder, hvor der var et rat. Han stod sågar og holdt vagt, så de andre ikke kom ind til rattet. Så var vi jo nødt til at fortælle vores lille bestemmerkonge, at det måtte man ikke...

Da vi tog hjem ved 15 tiden, faldt Daniel i søvn med det samme efter en spændende dag.

Daniel er efterhånden kommet godt ind i selvstændighedsalderen, hvor alt, hvis det kan komme til det, helst skal gå efter hans hoved. Han vil meget gerne bestemme...

Selv om det kan give grå hår i hovedet, er det dejligt at opleve, at han er så tryg og tilpas at han giver udtryk for hans meninger m.v.

Daniel er også rigtig glad for at være hos sin dagplejemor, Anni. Han hygger sig med hende og de andre børn deroppe. Der er spændende udflugter både i hallen, Gristen og forbi en nærliggende bondegård med mange dyr. Vi er så glade og taknemmelige for at Daniel bliver passet hos Anni.

Se flere billeder her


Weekendtur til Limfjordens Camping

indsendt 13. dec. 2008 05.21 af Maria Tarnow   [ opdateret 14. apr. 2017 15.17 af Maria Tarnow ]

15.10.2008

Vi har i weekenden den 10-12 Oktober været på tur til Limfjordens Camping med vores gode venner Lars, Kamilla og Jacob.

Vi fejrede, at Daniel den 10 oktober havde været et år i Danmark. Vores weekend gik fantastisk og Daniel hyggede sig med masser af sjov og ballade.

Vi var bl.a. en tur i det dejlige badeland, hvor Daniel var i hopla. Specielt over vandrutschebanen som han skulle prøve mange gange. Da vi igen havde fået tørt tøj på og var på vej ud, forsøgte Daniel, snu som han er, at komme ind til vandet igen. Vi fik dog fanget ham inden han nåede helt derind...

Der var også en kæmpe legeplads som blev flittigt benyttet. Det var skønt, at vi bare kunne slippe Daniel og Jacob løs uden at bekymre os. Daniel nød at have så meget plads at boltre sig på.

Vi gik en lang tur ved stranden og var heldige med vejret som holdt tørt det mest af tiden.

Om aftenen hyggede vi os i hytterne med kortspil, rødvin og masser af slik - selvfølgelig efter de små var lagt i seng.

Vi glæder os allerede til næste weekendtur.

Se flere billeder her


På potten for første gang

indsendt 13. dec. 2008 05.19 af Maria Tarnow

09.10.2008

I dag torsdag morgen, den 9/10-08, har Daniel siddet på potten og lavet en pølse for første gang!

Far spurgte ham om han skulle på toilettet og Daniel svarede JA. Så fandt vi potten frem og Daniel sad pænt på den. Da han var færdig, fortalte vi, at nu havde han været på toilet helt selv. Han var dog lidt betuttet over, hvad der var sket. Det er jo en helt ny fornemmelse for ham.

Selv om vi ikke sagde noget, var vi selvfølgelig rigtig stolte over vores dejlige lille dreng som er ved at blive rigtig stor :-)

Daniels flotte tøj på billedet er fra hans mormor.En rigtig handymand

indsendt 13. dec. 2008 05.14 af Maria Tarnow   [ opdateret 14. apr. 2017 15.19 af Maria Tarnow ]

27.09.2008

Der er kommet gang i nye lege herhjemme efter at mine to store fætre, Mathias og Victor, har sorteret i deres gamle legetøj. Det har resulteret i, at jeg er blevet en rigtig handyman...

Jeg har nemlig fået en lille værktøjs bænk og masse nyt værktøj, så jeg kan hjælpe far med at borer, save og skrue i så mange ting som muligt. Og som alle andre rigtige handymænd har jeg også en gul beskyttelses hjelm.

Jeg har også fået en stor bilstation til alle mine nye biler. Jeg har både brandbiler, politibiler og en rigtig racerbil. Når jeg trykker på dem, så racer de afsted.

Se flere billeder her


På sygehuset

indsendt 13. dec. 2008 05.12 af Maria Tarnow

12.09.2008

Det var en slem forskrækkelse vi fik, da vi onsdag aften endte på Skejby Sygehus med Daniel.

En halv time efter aftensmaden begyndte Daniel at få rigtig ondt i maven. Han skreg og vi kunne ikke trøste ham. Jeg gik rundt med ham i

armene, men der var ikke noget at gøre. Thomas ringede til vagtlægen og mens han var i røret mistede Daniel bevidsteheden helt. Vi kunne ikke komme i kontakt med ham og blev helt ude af os selv. Vi troede, at vores dejlige lille dreng skulle dø.

Imens vi ventede på ambulancen, forsøgte vi at få liv i Daniel og gjorde som vagtlægen sagde. Det føltes som en evighed før ambulancen kom. Men næsten samtidig fik vi liv i Daniel, men kun korte øjeblikke, hvorefter han lukkede øjnene igen. Han var helt slap og livløs.

Jeg kørte med Daniel ind i ambulancen og Thomas fulgte efter. Undervejs derind faldt Daniel i søvn og hans puls var normal igen. På Skejby blev han undersøgt, men de kunne ikke sige, hvilket type anfald det havde været. Først troede de det var feberkrampe, men Daniel havde jo ikke feber. Vi blev derude om natten, så de kunne holde øje med Daniel og undersøge ham igen næste morgen.

Dagen efter havde Daniel det igen rigtig godt og var glad og smilende - han ville også gerne spise lidt morgenmad til min store overraskelse.

Da lægen senere kom og undersøgte ham, var alt normalt, og de vurderede at Daniel var sund og rask. De kunne ikke med sikkerhed, hvorfor han fik det anfald, men at det kan hænge sammen med de mange smerter han havde havde. Andre tilfælde som kan udløse et anfald kan være ved raseri eller generel overanstrengelse. De ser det en gang imellem hos børn mellem 0-3 år og det skulle være ganske ufarligt.

Så skulle det ske en anden gang, hvad de ikke tror, er vi forberedte på, hvordan han kan reagere.

Vi er så glade for, at vores elskede Daniel er tilbage igen.


1-10 of 29