Adoption‎ > ‎

Adoption af Daniel

Tidslinie

14.02.05 Indsendelse af dokumenter til Århus Amt, Fase 1                                        
12.04.05 Samtale i Amtet, Fase 1
20.04.05 Godkendt i Fase 1
12.08.05 Forældre kursus – weekend 1, Fase 2
04.09.05 Tilmelding til formidlende organisation, DanAdopt
17.09.05 Forældre kursus – weekend 2, Fase 2
03.11.05 Samtale på Amtet, Fase 3
11.11.05 Hjemmebesøg fra Amtet, Fase 3
08.12.05 Godkendt til adoption af et barn mellem 0-36 måneder
23.12.05 Registreret på Sydkorea ventelisten
01.08.07 Opringning fra Danadopt samt papirer og billeder på vores lille søn.
03.10.07 Endelig er vi på vej til Sydkorea for at hente Daniel.


Hvad skal man fortælle
Når man adopterer fra Sydkorea får man mange oplysninger om de biologiske forældre og deres historie, Daniels fødsel og den familie, der fik Daniel i pleje da han var to dage gammel. Disse oplysninger har vi besluttet at beholde for os selv og give dem til Daniel, når han bliver stor nok til at forstå. Daniel skal ikke høre sin historie fra andre end sine forældre.

Vi ved, at Daniel måske en dag ønsker at rejse til Sydkorea for at finde sine biologiske rødder. Eller at en af de biologiske forældre søger at finde oplysninger, om det barn de for mange år siden bortadopterede. Tanken er ikke ubehagelig for os. Vi mener, at vi kan rumme den/de biologiske forældre hvis vedkommende en dag dukker op i kød og blod. Vi ved, at de findes, og er velkomne. De har givet os den største gave i livet - nemlig Daniel.

Det kan være svært at forklare, hvad adoption er? Har du brug for at forklare hvad en far eller mor er, når du skal tale adoption med dit barn? 

Her er et forslag:

En far og mor er dem, der giver barnet kærlighed og varme. Det er dem, der sidder hos barnet om natten, når det er ked af det eller syg. Forældrene er dem, der lærer barnet at sige de første ord. Det er dem, der pavestolte når barnet tager sine første skridt. Og det er dem, der følger barnet i børnehave og skole. Det er dem, barnet betror sig til, når livet gør for ondt. Det er forældrene barnet går til, når teenageårene er for anstrengende, når den første kærlighed gjorde ondt.

Comments